נישואים שניים

לאחר פירוק של מערכת זוגית ופרידה מקשר של נישואין, עולה לא אחת השאלה האם אחד מבני הזוג ימשיך הלאה לנישואים שניים. הידיעה כי משהו לא עבד בפרק א' והוביל לפרידה, מעיבה על האומץ לפתוח פרק ב'. נישואים שניים הם הם השלב בו התקווה והאומץ לשינוי עולים על כל פחד וחשש. גם בנישואים שניים יש לא מעט התמודדויות הן רגשיות והן חינוכיות. כאשר במערכת יחסים החדשה מעורבים גם ילדים מהנישואים הראשונים, האתגר הוא גדול יותר.

טיפול בחרדה חברתית

נישואים שניים בסימן של תקווה

לאחר הגירושין, כל אחד מבני הזוג עובר חוויה אישית עם עצמו. ישנו תהליך עמוק של בחינה מעמיקה, ניתוח תהליכים ומסקנות. יש הלוקחים אחריות ויש את המאשימים. יש היוצאים נפגעים יש היוצאים נשכרים. כך או אחרת, לעתים הצורך לחיות בזוגיות טובה, מכילה ומכבדת עולה על כל עצב ומכאוב. אנו רוצים לראות תקווה ואת הרצון להצליח בקשר של נישואים שניים. בשל המורכבות של קשר שכזה, מאוד מומלץ לשלב טיפול זוגי. תפקידו של הטיפול הזוגי הוא לסייע לשני בני הזוג לתאם ציפיות בנוגע לחייהם המשותפים החדשים. באמצעותו ניתן להגדיר גבולות גזרה בסוגיות חינוכיות כלפי הילדים שאינם הילדים הביולוגיים של אחד מבני הזוג. ההתמודדות הרגשית המשותפת מסייעת לפתרון בעיות שעולות וצפות עם האתגר של נישואים שניים.

דילמות בחינוך הילדים בנישואים שניים

נישואים שניים מזמנים לנו לא מעט אתגרים ובפרט כאשר מעורבים ילדים מנישואים ראשונים. לילדים מפרק א' קשה מאוד לקבל את בן הזוג או את בת הזוג של אחד מהוריהם. נוסף על כך, כאשר משני צידי המתרס מעורבים ילדים, העצמה בהתמודדות היא עזה. יש לחלק את הקשב בין בן או בת הזוג החדשים, הילדים הביולוגים שלך והילדים הביולוגים של בן או בת הזוג החדשים. אז, איך כל זה עובד? עם המון רצון טוב, אמונה, אהבה וטיפול משותף. טיפול משפחתי במקרה זה יכול מאוד להעצים את המשפחה כולה. בטיפול מסוג זה, כל פרט במשפחה החדשה זוכה להתייחסות. קולו נשמע, טענותיו ורצונותיו צפים ונשמעים. אנו מדברים על מציאות מורכבת, אך זהו תהליך ארוך של קבלה והכלה. התמודדות נבונה עם כלים מעשיים וליווי מקצועי, עשויה להוביל את פרק ב' בחייכם לפרק מוצלח עם המון סיפוק ואושר.